Kahvila Kilikuppila

Kahvila Kilikuppila on Fallkullan kotieläintilan ylläpitämä kahvila. Kahvila on osa Fallkullan nuorisotoimintaa ja nuoret ovat aktiivisesti mukana kahvilan pyörittämisessä.

Nuorisotyö on suuressa roolissa kahvilatoiminnassamme. Fallkullan aktiivinuorista on muodostunut ryhmä, jonka jäsenet oppivat mm. työelämätaitoja ja asiakaspalvelua pitäessään kahvilaa aina sunnuntaisin. Kahvilanpidolla keräämillään varoilla ryhmä on hankkinut Fallkullaan mm. minisiat Luken ja Laten, Qina-ponin, erilaisia eläintenhoitotarvikkeita ym. Kahvilanpito on myös mahdollistanut ryhmän opintomatkan Ruotsiin kuninkaallisiin talleille sekä muita yhteisiä retkiä Suomessa.

Kesäkausina Kilikuppilassa riittää runsaasti asiakkaita. Jo usean vuoden ajan kahvilaan on ollut mahdollista palkata 16-17-vuotiaita kesätyöntekijöitä. Heidän ansiostaan kahvila on auki kesäkuukausina päivittäin. Samalla nuorilla on mahdollisuus oppia monia kahvilanpito- ja työelämätaitoja. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus suorittaa työn ohella opinnollistamispisteitä jatko-opintoja ja tulevia työpaikkoja ajatellen.

Kahvilan historia juontaa Fallkullan kotieläintilan alkuvuosiin (1989), jolloin silloiset nuoret keksivät aloittaa pienimuotoisen kahvilanpidon henkilökunnan keittiössä. Jo tuolloin kahvila sai nimekseen Kilikuppila. Vuosien varrella yleisömäärän lisäännyttyä kunnostettiin vanhan ladon päätytila, jossa mahtui kahvittelemaan isompikin määrä asiakkaita. Tilaa käytettiin vain isompien tapahtumien aikana ja sunnuntaikahvilaa nuoret pitivät Fallkullan sisätiloissa ”tornin alakerrassa”.

Vuonna 2014 haimme lähiörahaa kahvilatilan kunnostamiseen ja sillä rahalla tila sai nykyisen viihtyisän ulkoasun. Nykyisessä muodossaan tila on palvellut asiakkaita vuodesta 2015 lähtien ympäri vuoden.

Kahvila on avoinna syys-, talvi, ja kevätkausina vain sunnuntaisin sekä tapahtumapäivinä. Kesäkausina kahvila on avoinna päivittäin.

Kahvilatila ei ole vuokrattavissa.