Hevoset

Fallkullassa on kolme ponia

Fallkullan poneista Make ja Aku ovat ruunia eli kastroituja oreja. Ruunat eivät voi saada jälkeläisiä. Qina on tamma. Hevosista käytetään erilaisia värinimityksiä. Esimerkiksi Aku on mustanpäistärikkö ja Qina on ruunikko. Hevosia käytetään harrastetoimintaan, joka jakautuu ravi- ja ratsupuoleen. Fallkullan hevosia liikutellaan ratsain ja ajaen. Hevoset ulkoilevat joka päivä säästä riippumatta. Hevosille ei saa ehdottomasti syöttää mitään ilman lupaa! Hevosen herkkä ruuansulatus ei kaipaa ylimääräistä ja se saattaa opettaa ne näykkimään kerjätessään herkkuja.

Tiesitkö tämän hevosista?

  • Äiti on tamma, isä on ori ja lapsi on varsa.
  • Hevoset syövät pääasiassa heinää ja kauraa.
  • Hevosen kantoaika on n.11-12 kk.
  • Hevoset voivat elää jopa 30-vuotiaiksi ja jotkut ponirodut vanhemmiksikin.

Hevoskerholaiset tekivät esittelyn Fallkullan hepoista:

Nimi: Make My Day “Make” Rotu: Eestiläinen ratsuponi Skp: Ruuna Synt.: 23.2.2008 Väri: Kimo Säkä: 147cm (poni) Luonne: Make on reipas ja hellä poni. Hoitaessa on kiltti ja ei turhia temppuile, ratsastaessa sillä on tasaiset askeleet ja energiaa ponilta löytyy. Make on myös entinen estehevonen. Make tuli Fallkullaan 2016 tammikuussa.

Nimi: Qina Rotu: Gotlanninruss Skp: Tamma Synt.: 8.5.2008 Väri: Punaruunikko Säkä: 130cm Luonne: Qina on suloinen russponitamma. Qina on uusille ihmisille hieman äreä, mutta kun sitä käsittelee oikein hän on mukava ja reipas poni. Qinalla ratsastetaan ja ajetaan kärryillä. Ratsastaessa Qina on mukava vaikka laukannostoissa saattaa innostua liikaa. Ajaessa Qina on kiltti ja reipas. Qina tuli Fallkullaan 2012 lokakuussa.

Nimi: Avanti “Aku” Rotu: Shetlanninponi Skp: Ruuna Synt.: 8.6.2006 Väri: Mustanpäistärikkö Säkä: 94cm (poni) Luonne: Aku on herkkuja rakastava pieni poniruuna. Hoitaessa hän on kiltti ja kärsivällinen. Aku on entinen raviponi ja Fallkullassakin se on melkein vain ajokäytössä ja harvemmin sillä ratsastetaan. Ajaessa Aku menee kiltisti ja innoissaan. Aku tuli Fallkullaan 2014 syyskuussa.

Muistoissa

Pieni musta shetlanninponi Ruskelan Laku-Pekka asui Fallkullassa 20.12.1994-26.6.2014. Moni jäi mahtavaa ponipersoonaa kaipaamaan kun vanhuuden vaivojen takia jouiduimme sanomaan hyvästit. Hyvästelemään jouduimme myös suomenhevosruuna Puhdin toukokuussa 2015. Vaalea ponitamma Wissy jouduttiin päästämään ikivihreille niityille nivelrikon vuoksi 2.12.2015. Nivelrikko vei myös suomenhevosruuna Pojun syksyllä 2016. Suomenhevosruuna Aksu menehtyi helmikuussa 2019 ähkyyn.