Kahvilaryhmä retkellä Suomenlinnassa

Kahvilaryhmä on pitänyt sunnuntaisin ahkerasti kahvilaa ja pääsiäisen suuresta yleisöryntäyksestä on selvitty. Oli siis aika tehdä kevään retki ja nauttia työn tuotoksesta. Kävimme lauantaina 11.4. mahtavan sään saattelemalla retkellä Suomenlinnassa, jossa meille Elina Suomen nuorisokeskusyhdistyksestä opasti meidät Suomenlinnan valloitusta tekemään ja sehän onnistui vallan hyvin. Nuoret suunnistivat I padeillä rastilta toiselle ja suorittivat visaisia tehtäviä. Suomenlinnasta löytyi aivan uusia kohteita päivän aikana. Valkoposkihanhia oli jo saarella laiduntamassa ja muutama sympaattinen meriharakka otti rannan kalliolla aurinkoa.

blogi1

blogi2

blogi3

Saaresta rantauduimme Fallkullaan takaisin, jossa ruokailimme. Navetassa eläimet olivat iltasensa syöneet ja asettuneet jo yöpuulle, mutta tämä ei estänyt meitä lähtemästä vielä lehmien kanssa kävelylle. Ilta alkoi jo hämärtää, kun suuntasimme kulkumme Ala-Malmin pelloille. Käymme usein lehmien kanssa tässä lähiympäristössä kävelyllä mutta Malminkaaren toiselle puolelle lehmät pääsevät harvemmin ja siellä kävellessä herätämme hilpeyttä autoilijoiden keskuudessa.  Lentokentän ulkoilupolkua kävellessä mustarastaat ilmoittivat kevään tulleeksi.

blogi4

Sunnuntai-aamuna innokkaimmat menivät aamunavettaan ruokkimaan eläimiä ja oman aamubrunssin (jossa oli mm. jäätelöä) jälkeen aloimme suunnistaa kohti kotia. Suunnittelimme jo syksyn retkeä, ehkäpä pohjoiseen katsomaan ruskaa, saa nähdä miten meidän käy.