Ellin ja Mintun tet-jakso Fallkullassa

Fallkullan kanit

Fallkullassa on tällä hetkellä kahdeksan kania: Viivi, Väinö, Lumikki, Ihku, Söpö, Nanna, Fanni ja Hilu. Kaksiviikkoisen TET-jaksomme aikana ehdimme olla niiden kanssa aika paljonkin, ja kun saimme tehtäväksi kirjoittaa blogikirjoituksen jostain aiheesta, päätimme esitellä Fallkullan kanit.

Viivi ja Väinö

Viivi ja Väinö ovat kääpiöluppia, jotka ovat tulleet Fallkullaan entiseltä omistajaltaan viime vuoden puolella ja ovat nyt noin kolmen vuoden ikäisiä.

IMG_9021

Viivin ja Väinön kanssa hyppäsimme paljon esteitä, ja molemmat ovat siinä taitavia, etenkin Viivi, jolla meni välillä vähän liiankin lujaa. Luonteidensa puolesta ne ovat kuitenkin ehkä Fallkullan kilteimmät ja rauhallisimmat kanit, ja ne tykkäävät paljon, kun niitä käy rapsuttelemassa.

IMG_9025

Lumikki

Lumikki on osa “kaniperhettä”, johon kuuluvat sen lisäksi kaksi muuta kania, Ihku ja Söpö.

IMG_9003

Lumikki on albiino, joten sen turkki on valkea ja silmät vaaleanpunaiset, ja luonteeltaan se on vähän kuin Viivi tai Väinö. Se on rauhallisuutensa takia monen suosikkikani, ja se tykkää paljon rapsuttelusta sekä harjailusta.

Nanna

Nanna on Fallkullan isoin kani. Se on luonnonharmaan värinen ranskanluppanaaras, joka tykkää olla enemmän omissa oloissaan, mutta antaa kuitenkin ihmisten silittää itseään.

Fanni ja Hilu

Fanni ja viime vuonna syntynyt Hilu ovat äiti ja tytär. Ne muistuttavat toisiaan sen verran, että kummallakin on leijonaharjas, mutta luonteiltaan ne ovat melko erilaiset: Hilu on kiltti, ellei jopa vähän ujokin kani, kun taas Fanni on todella temperamenttinen ja sitä ruokkiessa saakin välillä varoa sormiaan.

IMG_9001