Merkittävä vieras kävi Fallkullassa

Tommi Laitio, Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen uusi johtaja teki tutustumiskäynnin Fallkullan kotieläintilalle keskiviikkona 10.10. illalla noin puoli kahdeksan aikoihin. Tommi aloitti työnsä maanantaina 8.10. aikaisemman Helsingin nuorisoasiainkeskuksen johtajan Lauri Siuralan siirtyessä eläkkeelle. Innoissaan uudesta työstä ja halulla tutustua lähemmin Helsingin nuorisoasiainkeskuksen toimintaan, Tommi aikoo käydä tutustumassa kaikkiin yhdeksäänkymmeneen toimipisteeseen Helsingin alueella.

Nuorilta tuli useita kehitysideoita

Fallkullan työnjohtaja Laura Paunonen katseli ohi ajavia autoja ja odotti innolla uuden johtajan tapaamista muiden työntekijöiden kanssa. Nuorisoasiainkeskuksen auto saapui pihaan, ja Tommi Laitio sekä Malmi-Pukinmäen nuorisotyöyksikön johtaja Ritva Varelius astuivat ulos autosta. Laura toivotti heidät iloisesti tervetulleeksi ja esittelykierros alkoi.

Kierroksella ihasteltiin suloisia maatilan eläimiä, sekä mietittiin tärkeitä nuoriin liittyviä asioita kuten Fallkullan kehittäminen. – Mitä asioita haluaisitte että Fallkullassa olisi? Laitio kysyi nuorilta. Humorististen ehdotusten lisäksi nuorilta tuli esille tärkeitä asioita kuten katulamput pimeille teille, paremmat liikenneyhteydet, välipala-automaatti sekä oma ilta tytöille. Kaiken kaikkiaan nuoret ovat kuitenkin todella tyytyväisiä Fallkullaan.

– Kiva että täällä on tyttövoittoista, Laitio kertoo ja vertailee Fallkullaa muihin nuorisotaloihin. Käynneillä muissa nuorisotaloissa hän huomasi että poikia on reilusti enemmän kuin tyttöjä, erityisesti harrastehalleissa kuten Pukinmäen mopohallissa. Laitio ihasteli myös Fallkullaa ja sen ympäristöä. 
– Ei uskoisi, että keskellä kaupunkia on tällainen nuorisotalo missä on maatilan eläimiä (ja ihana ympäristö).

 

Halu auttaa nuoria toi Tommi Laition uuteen tehtävään

Laitio kertoo syitä, miksi hän halusi hakea paikkaa Helsingin nuorisoasiainkeskuksen johtajaksi. Työssä yhdistyy kaksi hänelle tärkeää asiaa: Niitä ovat ensimmäiseksi se, miten yhteistä varallisuutta käytetään oikein ja hän haluaa auttaa nuoria ja olla vaikuttamassa nuorten tulevaisuuteen. Toiseksi nuorisoasiainkeskuksen työntekijät haluavat olla juuri täällä töissä, ja he haluavat auttaa nuoria ja olla nuorten kanssa. Tämä on tärkeää Laitiolle. Laition toiveena on että tehtäisiin enemmän asioita yhdessä nuorten kanssa ja heidän hyväksi, sekä mahdollisimman monella nuorella olisi kokemus siitä, että häntä kuunnellaan ja hänen mielipiteensä on tärkeä.

Nuoret ovat nykyään keskenään hyvin erilaisia ja siksi kaikkia ei voi kohdella samalla tavalla. Nuoret saattavat olla eri kulttuureista, mutta tämän ei pitäisi olla este millekään toiminnalle. Toimintamahdollisuuksia pitäisi sitä vastoin laajentaa, ja koska aikuiset eivät ole enää nuoria, heidän pitäisi kuunnella nuorten mielipiteitä asioihin, ja kun tehdään päätöksiä nuorten hyväksi pitäisi ottaa nuorten ideat myös huomioon, Laitio pohtii.

Laitio kokee työnsä suurimmaksi haasteeksi sen, että hän tuntisi kaikki alaisensa ja heidän yksikkönsä, ja pystyisi tukemaan oikealla tavalla jokaista nuorisotaloa niiden tarpeet huomioon ottaen.

Vierailu oli kaikille antoisa ja Laitio kiintyi erityisesti vuohiin.
 

Teksti ja kuva: Karoliina Kovalainen, Fallkullan lehtiryhmä