Tutustu Me-valokuvanäyttelyyn Fallkullan Kilikuppilassa

Me-näyttely Fallkullassa, Kuva: Emmi Kähkönen

Fallkullan kotieläintilalla avattiin Me-valokuvanäyttely, joka kertoo eläinavusteisesta nuorisotyöstä sekä nuorten ja eläinten suhteesta. Näyttelyyn voi tutustua Kahvila Kilikuppilassa klo 10-15 päivittäin 4.8.2019 asti.

Kuvat on ottanut valokuvaaja Emmi Kähkönen, joka kertoi työstään näin:

– Olen valokuvaajan ammatissani kuvannut paljon ihmisten ja eläinten keskinäistä dynamiikkaa. Korkeakouluopintojeni aikana kiinnostuin syvemmin ihmisen ja eläimen vuorovaikutuksesta, sekä eläimen roolista ihmisen kasvussa ja identiteetin muodostumisessa. Aihe on myös kovin henkilökohtainen; kasvoin hevostalleilla ja sain viettää nuoruuteni hevosten kanssa. Yhteys eläimiin on säilynyt siitä asti.

– Valokuvanäyttelyn haastatteluosuuksissa nuoret saivat kertoa Fallkullasta ja suhteestaan eläimiin. Heidät kuvattiin yhdessä Fallkullan eläimen kanssa, joka on muodostunut heille tärkeäksi ja erityiseksi. Nuorten kertomuksissa toistuivat kiintymyssuhteiden ja vuorovaikutuksen tematiikka. Seitsemän nuoren kokemukset lemmikkisuhteesta kulkevat jopa hämmästyttävän linjassa tieteellisesti tiedon kanssa. Tunteet hyväksytyksi tulemisesta, turvasta ja luottamuksesta toistuivat jokaisen nuoren kohdalla.

Emmi Kähkönen (s.1992) on kansainvälisesti palkittu ammattivalokuvaaja. Hän opiskelee työn ohella Humanistisessa ammattikorkeakoulussa yhteisöpedagogiksi suuntautuen taidekasvatukseen. Hän käsittelee valokuvissaan erityisesti ihmisen, eläimen ja ympäristön vuorovaikutussuhteita.

Viivi, 13, kertoo Fallkullan kotieläintilan Orvokista:

– Orvokki on mulle tärkeä eläin. Se on sellanen tosi vilkas ja se rohmuu muitten ruuat ja kiukuttelee koko ajan. Mut se on ihana just sen takia et siinä on haastetta. Et kun kaikki ei mee aina nappiin, niin siitä sit itekin oppii jotain. Et tietää millon tekee väärin ja millon tekee oikein. Kun Orvokin kaa oppii olee, niin kaikki muut asiat tuntuu helpommilta. Sitä voi harjata ja halailla. Sen kans ollessa tuntuu ku millään muulla ei ois välii. Se on tavallaan mun turvapaikka.