Jannin TET -harjoittelu Fallkullassa

 Moi! Mä olen Janni ja olen ollut nyt viikon TET -harjoittelussa Fallkullassa. Ennen Fallkullaan tuloa olin ollut muutamalla kesäleirillä Fallkullassa ja käynyt jonkun verran työnjaoissa. Fallkullassa on ollut tosi kivaa ja kaikki päivät ovat olleet erilaisia. Olen tullut kello kahdeksalta aamulla ja lähtenyt kahdelta iltapäivällä.

 Aamulla heti ensimmäisenä eläimet ruokitaan ja vuohet lypsetään. Kun eläimet ovat syöneet, niin osa niistä viedään ulos. Sillä aikaa, kun eläimet ovat ulkona niiden karsinat siivotaan. Ulkona oleville eläimille täytyy myös muistaa tuoda vettä. Aamulla jossain välissä on lyhyt tauko ja sitten taas jatketaan.

Kun eläimet on ruokittu, viety ulos ja karsinat siivottu on kaikenlaista muuta hommaa. Esimerkiksi tiskialtaassa löytyy yleensä tiskejä, joita voi tiskata ja kahvilan terassilta voi lakaista lehtiä. Olen myös päässyt ratsastamaan Fallkullan suomenhevosella, Pojulla. Suunnilleen 11 tai 12 aikoihin on ruokatauko.

Yhtenä päivänä pääsin katsomaan ja hieman kokeilemaankin lampaiden keritsemistä. Lampaita kerittiin sähköisellä keritsemislaitteella, johon piti lisätä öljyä 15 minuutin välein. Ensiksi laitteella otettiin villat lampaan selän päältä niskan alapuolelta häntään päin. Seuraavaksi villat otettiin lampaan kyljistä ja vatsasta selästä vatsaan päin. Sitten villat otettiin samalla tavalla niskasta ja lopuksi otettiin villat jaloista ja siistittiin.

Fallkulla on ollut todella kiva ja viihtyisä TET -paikka! Hommat ovat olleet välillä vähän rankkoja ja kun olen päässyt kotiin, niin jalat ovat olleet kipeät, mutta ei se ole minua haitannut. Aamulla heräämiseen on kannustanut Fallkullassa odottavat eläimet. Lempijuttujani Fallkullassa olivat ratsastaminen, lampaiden keritseminen, eläinten ruokinta ja muutenkin eläinten kanssa olo.

Janni

 Blogi Janni

Bogi Janni 3

Blogi Janni 2