Kesätöissä Kilikuppilassa

IMG_0306
Heippa ja terveisiä täältä pullantuoksusta! Meitä on täällä kahvilassa töissä 17-vuotiaat Heini, Elias ja Jolanda, sekä minä, 16-vuotias Erica. Osalle meistä kesätyökokemus täällä Fallkullassa on ihan ensimmäinen. Heini ja minä olemme Fallkullan vanhoja kävijöitä, Jolandalle ja Eliakselle paikka oli vieraampi, mutta tuli onneksi nopeasti tutuksi.

Emme kukaan tunteneet toisiamme entuudestaan, mutta tulimme hyvin toimeen keskenämme jo ihan ensimmäisestä päivästä. Meillä on työparit, joiden ansiosta mahdollistamme kahvilan jokapäiväisen aukiolon sekä omat vapaapäivämme. Koska viikonloppuisin on yleensä paljon kävijöitä, olemme kaikki töissä viikonloput.

Nyt toiseksi viimeistä kesätyöviikkoa viedään ja on ollut ihan huippukivaa! Työpäivä alkaa kahdeksalta, kaksi tuntia ennen kahvilan aukeamista.
Ensitöiksemme keitämme kahvia, nostamme tuolit alas, vastaanotamme leivonnaiset ja tukkukuorman sekä muuta sellaista. Kymmeneltä avaamme ovet asiakkaille.
Kassakoneen käyttö jännitti aluksi, mutta luonnistui jo parissa päivässä. Varsinkin kassatyössä pääsee tekemisiin monien erilaisten ihmisten kanssa.

Päivän lopuksi aina siivoamme kahvilan, putsaamme termarit, laskemme kassan sekä käymme roskiskeikalla (ts. tyhjennämme ulkoroskikset). Koska työtehtäviimme kuuluu myös käsitellä suuria määriä jätteitä, olemme oppineet kierrättämisen tärkeyden. Itse ainakin nykyään ahdistun, jos kotiroskiksessa on sekajätteen joukossa metallia. Ja niin, hygieniahan on täällä a ja o, käsidesiltä emme ole välttyneet.IMG_0317

IMG_0319

IMG_0320

Olemme myös oppineet paljon muitakin tärkeitä ja vähemmän tärkeitä taitoja: mm. laminoimaan, syömään kolmekin pullaa päivässä, korjaamaan erilaisia objekteja jesarilla sekä neuvomaan vessan sijainnin monilla eri kielillä.

Aina ei työtehtävät rajoitu pelkästään kahvilaan, sillä olemme esimerkiksi päässeet viemään heppoja laitumelle. Luulin ennen olevani todella ujo, mutta tämän kesätyön ansiosta olen huomannut, kuinka sosiaaliset taidot omaankaan! Lisäksi ainakin osa meistä opiskelee tällä hetkellä asiakaspalveluammattiin, joten työ on antanut arvokasta kokemusta senkin osalta.

IMG_0314

Vaikka saamme montakin kertaa päivässä kuulla kehuja palvelustamme ja kahvilan antimista, ei siihen kyllästy, päinvastoin.

Suosittelen ehdottomasti kahvilatyötä reippaille, ihmisläheisille nuorille. On ollut suuri ilo työskennellä täällä, sanoinkuvaamaton kokemus, kiitos tästä mahdollisuudesta :)!

Terkuin Erica