Nuorisoasiainkeskuksen kesäheput Fallkullassa

ryhmäkuva

Fallkullaan tulee joka kesä paljon työntekijöitä muilta Nuorisoasiainkeskuksen toimipisteiltä. Jotkut meistä ovat jo päässeet kesälomille, mutta osa huhkii vielä hommia. Haluamme kertoa hieman kesästämme täällä:

“Olen toista kesää Fallkullassa töissä, pääasiassa kahvilanuorten kanssa. Omalla työpaikallani Jopo-luokalla hehkutin koko kevään kollegoilleni, että tulkaa kesällä ehdottomasti Fallkullaan, se on ihana paikka – ja sitä tämä todella on. Työporukka on mahtava, miljöö huikea ja kesätyöntekijänuoret innokkaita. Fallkullaan on suoranainen ilo tulla töihin! Kiitos taas yhdestä kesästä, ensi vuonna uudestaan :)…vaikka onhan se myönnettävä, että lomallekin on mukava lähteä. :)”
Terkuin, Jatta Jopo-ohjaaja

“Kesä Fallkullassa on ollut tosi kiva. Mukavinta on ollut hevoset ja niillä ratsastaminen. Myös lehmät ovat mieleeni – lempparilehmäni on Malvikki. Fallkulla on kyllä maailman paras kesätyöpaikka.”
– Hanna-Katariina, jopo-ohjaaja Alppilasta

“Kesätunnelmia Fallkullasta
Palatessani opintovapaalta takaisin sorvin ääreen, mietiskelin mitä tekisin muutaman viikon kesällä yksikkömme oman kesätoiminnan loppuessa. Joku ehdotti Fallkullaa, ja onneksi tänne mahtui vielä yksi kesähessu-toukohousu mukaan hääräämään 
Aiemmat kokemukseni Fallkullasta oli lähinnä kokouksia ja pikaisia moikkaamisia eläinten kanssa, sekä yläkerran pintaremonttia viime kesältä. Nyt pääsin vihdoin likaisiin hommiin navetan puolelle!
Vaikka mielestäni nuorisotyö on kutsumusammatti, ja nuorten kanssa on antoisaa olla töissä, niin kyllä eläimistä saa ihan erilaista energiaa. Päivästä ei voi tulla huono, jos sen saa aloittaa Alokkaan aamurapsutuksella ja Malvikin turvan silityksellä. Näillä eväillä saattaa jaksaa koko pitkän talven ja sen tuomat muutoksen tuulet paremmin.”
– Riikka Ponystä

“Halo!
Fallkullassa vierähtäneiden kahden kuukauden aikana minusta on kuoriutunut piilossa asunut maalaistollo. Olen pyörinyt viikkojen aikana enimmäkseen navetassa ja välillä kahvila Kilikuppilassa. Tutuksi ovat tulleet niin lehmät, possut, ankat, vegepiiraat kuin perkolaattorikin. On ollut mielenkiintoista nähdä miten eläimet vaikuttavat nuoriin ja työntekijöihin. Olen oppinut viikkojen aikana paljon uusia taitoja, mukavat nuoret kesätyöntekijät ja työnjakolaiset ovat välillä toimineet oppaana, välillä myös toisinpäin. Omia Fallkullaurani merkkihetkiä ovat olleet sikaviemärin tyhjentäminen, lehmän peseminen ja kolmen pullan syöminen päivässä. Ylpeänä voin kehuskella jatkossa, että olen tehnyt itselypsämästäni vuohenmaidosta juustoa (oli muuten hyvää) ja antanut nimet kahdelle sialle (isot possut Mauri&Mauno). Parasta on ollut hauska meininki kesäFallkullassa vakkareiden, ankanpoikasten, talikoiden, kesähessujen, voikukanlehtien, ranskalaisten turistien ja kumppareiden sekamelskassa. Aurinkoa!”
– Jemppa

“Tokaa kertaa taas täällä kesää viettämässä ja hieman jopa harmittaa kun ”pitää” lähteä lomalle.
Viime kesänä oli ihan parasta huolehtia possuista ja tämän kesän ehdoton huippujuttu on ollut minipossut.
Ollaan lasten kanssa viety niitä lenkeille ja opetettu temppuja. Isona minustakin tulee possu.”
– Tuomas Ruoholahden Nuorisotalolta

“Falessa työskentelin heinäkuun ajan. Navettatiimissä pääsin heti eläinten hoidon makuun, vaikka eläimet vähän jännittivätkin hiukan tätä nuoriso-ohjaajaa. Näiden viikkojen aikana varsinkin vuohet ja minipossut alkoivat tulla tutuksi ja kaikista ennakko oletuksista huolimatta ystävystyin kirppu vuohen kanssa. Viimeisten päivien aikana olen oppinut myös lypsämään kahden käden voimin. Toisena mahtavana kokemuksena eläinten lisäksi olen saanut puuhata askarteluja ja leipomista yhdessä työnjaon nuorten kanssa. Nuorten kanssa ollaan mm. maalattu kiviä, tehty koruja, valmistettu raparperipiirakkaa ja pyöritelty sämpylöitä. Nuorisotyö on ollut uutta ja erilaista Fallkullassa, mutta päivät ovat olleet sitäkin mahtavampia. Tämä nuoriso-ohjaaja on myös oppinut uusia keittiötaitoja, kuten vuohenjuuston valmistus.”
Kiitos ja kumarrus, Sofia

“Hei vaan! Olen viihtynyt Fallkullassa erinomaisesti tämän kesän. Suurimman osan ajasta olen viettänyt toimistossa konttorirottana, siistiä sisähommaa siis. Kesäkuussa täällä vieraili päivittäin ryhmiä, jotka pääsin ottamaan vastaan – se oli lempipuuhaani. Pääsin niissä hommissa mm. terästämään ruotsinkielentaitoani parin ryhmän kanssa ja itseni nolaaminen on nyt (toki jo aiemminkin ollut) tuttua puuhaa. Hauskinta on kuitenkin ollut pakettiautolla-ajo ja minipossujen lenkittäminen. Voi olla, että syksyn tullen tulee ikävä Fallkullan ihania niittyjä, soijalihiksiä ja kivaa, aurinkoista meininkiä nuorten kanssa!”
Terkuin, Sanni-kalavastaava

“Fallkullaan tulin kolmeksi viikoksi heinäkuussa kesätöihin. Täällä on ollut aivan mahtavaa olla töissä tekemässä ”maatilahommia” (lypsyt, ruokkimiset, eläintenhoito)! Työkaverit on ollut aivan mahtavia ja nuoret jonka parissa olen työskennellyt on ollut tosi mukavia!
Kiitos tästä kesästä!”
T: Janne

“Taas hujahti Fallkullassa heinäkuu liiankin nopeasti hieman erilaisen nuorisotyön merkeissä! On hauskaa aloittaa työpäivä aamulypsyllä ja mahtavaa seurata Fallkullan taitavien + motivoituneiden vertsujen toimintaa! ja mikä parasta, täällä oppii itsekin aina jotakin uutta!”
Terveisin, Tiina