Fallkullan kanit esittelyssä:

Fallkullassa asuu kuusi kania: Fanni, Hilu, Ihku, Söpö, Viivi ja Väinö. Kaikki kanit asuvat navetassa, yhdessä muiden eläinten kanssa. Kaneja ei kuitenkaan voi pitää yhdessä samassa karsinassa, joten ne asuvat pareittain. Fanni ja Hilu asuvat yhdessä, Ihku ja Söpö jakavat saman karsinan ja Viivillä ja Väinöllä on yhteinen karsina.

Fallkullassa kaneja hoitavat työntekijät ja työnjaoissa käyvät nuoret. Aamuisin kaneille vaihdetaan puhtaat vedet ja annetaan aamupalaa. Usein aamupalana on kuivattua leipää, kanipellettiä, heinää ja jotain tuoretta esimerkiksi salaattia, porkkanaa ja kesällä tuoretta ruohoa. Illalla kaneille vaihdetaan taas vedet ja annetaan iltapalaa: tuoretta ruohoa, heinää ja kuivattua leipää.

Kanit ovat seurallisia eläimiä ja nauttivat silittämisestä ja harjailusta. Työnjaoissa nuoret pääsevät harjaamaan ja muutenkin seurustelemaan kanien ja muiden eläinten kanssa. Fallkullan kaikki kanit on opetettu kulkelmaan valjaissa, joten keäsisin nuoret voivat myös ulkoiluttaa kaneja.

Seuraavaksi pieni esittely jokaisesta kanista!

SÖPÖ

Söpö on kääpiöluppa ja se on syntynyt 5.9.2009- Söpö on naaraskani ja väriltään musta-valkoinen-japanilainen, ihan kuten vanhemmatkin. Söpö on kiltti ja seurallinen,joka tykkää rapsuttelusta.

IMG_0101

IHKU

Ihku on Söpön poikanen ja syntynyt muutama vuosi sitten. Ihkun isä ei ollut kääpiöluppa ja siksi Ihku näyttääkin enemmän risteytyskanilta kuin kääpiölupalta. Ihku on naaras ja se tykkää harjaamisesta ja rapsuttelusta.IMG_0103

VIIVI JA VÄINÖ

Viivi ja Väinö ovat erottomaton pari, siksi ne asuvatkin yhdessä. Kaverukset saapuivat Fallkullaan muutama vuosi sitten Espoosta. Väinö on leikattu uros ja Viivi on naaras. Molemmat ovat kääpiöluppia. Viivi on musta-valkoinen ja Väinö on ruskea. Molemmat ovat rauhallisia ja helppo käsitellä. Viivi ja Väinö ovat hyvin tottuneita kaikenlaiseen tekemiseen.
IMG_0161

 

FANNI

Fanni saapui Fallkullaan eräältä Nuorisoasiankeskuksen työntekijältä. Rodultaan se on leijonanharja. Fanni on ujo ja se viihtyykin paremmin kanikaverien kuin ihmisten kanssa. Fanni osaa kuitenkin tarvittaessa olla myös nätisti, se vain vaatii hoitajalta hieman kärsivällisyyttä ja hyvin rauhallista käytöstä.

 

IMG_0146

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HILU

Hilu on Fallkullan oma kasvatti ja jäi pitämään äidilleen Fannille seuraa muiden poikasten lähdettyä maailmalle. Kuten äitinsä Hilukin on leijonanharja. Hilu on syntynyt vuosi sitten pääsiäisenä eli se on nyt n. 1,5 vuotta. Hilu on hieman reippaampi kuin äitinsä ja antaa hoitajien harjata ja paijata itseään.

IMG_0119

 

terkuin kesätyöntekijät Oona ja Hanna-Katariina