Fallkullassa kesätöissä

Varma merkki kesän saapumisesta on nuorten kesätyöntekijöiden saapuminen Fallkullan kotieläintilalle. Meitä 16-17-vuotiaita kesätyöntekijöitä työskentelee pihahommien ja navetan parissa sekä kahvila Kilikuppilassa. Fallkulla tarjoaa kesätyöpaikan 17 nuorelle tänä kesänä.

Kesän leirit ovat jälleen pyörähtäneet käyntiin. Kesäkuun ensimmäisellä viikolla on ollut käynnissä poikien seikkailuleiri sekä toiminta-, että ajoleiri. Kaikki leirit ovat jo täynnä. Heinäkuussa järjestetään työnjakoja 9 – 17-vuotiaille nuorille. Löydät lisätietoa täältä.

IMG_0033

Kahvila Kilikuppilassa työskentelee kesäkuun ajan neljä nuorta, kuten myös heinäkuussa. Työtehtäviimme kuuluu kahvilan avaaminen ja sulkeminen, leivonnaisten paisto, sekä tietysti myös myyntityö. Kaiken tämän ohessa kirjoitamme silloin tällöin Fallkullan blogiin. Kahvilassa on tänä kesänä käytössä kassakone, jonka käytössä on ollut harjoittelemista. Kassakoneen käytön opettelu on kuitenkin sujunut mukavasti kahvilaa pyörittäessä samalla kun palvelee asiakkaita.

IMG_0053

IMG_0055

Kahvilaan on tullut paljon uudituksia sitten viime kesän. Upea uudistettu kahvila palvelee kesällä päivittäin kello 10 -15, ja on nykyään myös auki maanantaisin ja tiistaisin. Lisäksi kahvilan valikoimiin on tullut uusia herkullisia leivonnaisia! Eilen myyntiin tullut vegepiirakka muodostui heti ensimmäisen päivän perusteella suureksi hitiksi. Vegepiirakka on täysin vegaaninen ja sisältää soijarouhetta sekä vihanneksia. Toinen maistuva uutuus ovat korvapuustit. Saimme myös uuden hienon telineen teelajikkeillemme tämän kesän puutarhavastaavilta!

Itse olen töissä koko kesäkuun kahvilassa. Työ Fallkullan kahvilassa on ollut todella kivaa ja mukavan monipuolista; aina löytyy jotain uutta mukavaa tekemistä.

Tervetuloa käymään Fallkullassa sekä erityisesti kahvila Kilikuppilassa!

 

– Timi Aaltonen