Possunelikko tuli Fallkullaan

Tiistaina 19.5.2015 Fallkullaan tuli neljä lihasikaa, jotka kaikki ovat poikia. Kaksi niistä lähtee kesän ajaksi Benkun leirisaarelle, mutta palaavat Fallkullaan syksyllä. Possuilla ei ole vielä nimiä, mutta kaksi niistä nimetään täällä kesän aikana ja loput Benkun kesäleirillä. Possut totuttelevat tällä hetkellä uuteen ympäristöönsä navetassa, mutta pääsevät myöhemmin päivisin ulkoaitaukseen. Possut ovat nähtävillä tilan aukioloaikoina.blogi

2 kommenttia kirjoitukseen ”Possunelikko tuli Fallkullaan

 1. johanna sanoo:

  Mitä tarkoittaa “lihasika”? Tapetaanko se jossain vaiheessa ja pistetään pataan?

  • Kati sanoo:

   Hei!
   Lihasialla tarkoitetaan tavallisia sikoja joita kasvatetaan sikaloissa lihaksi. Lihasika on “teuraskypsä” noin puolen vuoden iässä, jolloin se painaa 80-100kg. Fallkullan siat tulevat sikakasvattamoista ja lähtevät täältä reilun puolen vuoden ikäisenä teuraaksi. Ajan jonka siat viettävät Fallkullassa, hoidamme niitä lemmikin tavoin yhdessä nuorten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *