Kana ei tiedä..

..milloin pääsiäinen on ja pitäisi käydä munia hautomaan pääsiäistipuja varten. Kukko ei käskemällä kiekumaan käy, eikä kana hautomaan. Meidän suomalaiset maatiaiskanat ovat Alhon kantaa ja omaavat kyllä hyvän hautomavietin. Tänä keväänä ei vielä ole pesäänsä puolustavia rouvia kanalassa, joten turvauduimme hautomakoneeseen. Koneessa on ankanmunia joiden hautoma-aika on 28 vuorokautta sekä kananmunia, jotka kuoriutuvat 21 päivässä. Läpivalaisun perusteella poikasia olisi luvassa, mutta näissä asioissa ei ikinä ole täyttä varmuutta.

Hautomakone

Hautomakone

Läpivalaisu

Läpivalaisu

Varma kevään merkki on navetassa pomppivat kilit. Kaikki kutut ovat poikineet ja kilit hurmaavat huimilla hypyillä. Siinä sitä taas emojen kärsivällisyyttä mitataan kun pötsi toimii trampoliinina. Lampolan uuhilla on myös poikimisen aika käsillä, ensimmäiseksi ennätti nuori ahvenanmaan uuhi tekemään pässikaritsan.

Karitsa

Karitsa

Kili

Kili

Kyyttövasikka Malvikki on löytänyt paikkana lehmälaumassa ja ulkoilee jo päivittäin. Malvikki on hurmannut kaikki nuoret uteliaalla luonteellaan. Tuntuu että kyytön ja lapinlehmän rotujen välillä on luonteessa eroa, tosin asia voi johtua myös siitä, että Malvikilla ei ole omaa emoa ja tietää ihmisen tuovan välillä maitosankoa. Hurmaava persoona joka tapauksessa.

Malvikki

Malvikki