Jos olisin eläin…

Mikä eläin Sinä olisit? Kesätoimituksen nuoret saivat torstaina pohdiskella vastausta samaan kiperään kysymykseen. He miettivät itselleen ominaisia asioita ja piirteitä, joiden avulla löysivät sopivan eläimen. Lopuksi he ottivat selfien eli omakuvan yhdessä eläimen kanssa.

Oona  Luukkanen, 10 v.
Olen lehmä, koska rakastan ulkona olemista. Pidän myös kasveista. Olen luonteeltani rauhallinen. En kyllä syö ruohoa. Olen mieluummin ryhmässä kuin yksin. Pidän lehmien väristä, joka riippuu niiden rodusta. Rakastan maitotuotteita, enkä mielelläni syö lehmänlihaa. Rakastan lehmiä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oona

Anna Svedov, 11 v.
Jos olisin eläin, olisin kili. Ne ovat pikkusia ja söpöjä. Pidän erityisesti Lupiinista. Se on pieni, harmaa kili, jolla on sarvet.

Ikävä kyllä, Lupiini ei varmaan pidä uimisesta niin kuin minä!  Lupiini on tosi leikkisä ja… minä myös…. olin joskus. Minä pidän syömisestä, ja arvelen että Lupiini myös…

Pidän kovasti kileistä, ne ovat tosi ihania. Lupiini on myös ainoa kokonaan harmaa kili. Harmi, mutta minä en ole pieni, harmaa ja sarvipäinen. Tai no, kyllähän mä voin olla pieni… mutten harmaa… enkä sarvipäinen!

Lupiinin kanssa oli kiva ottaa kuvia. Mutta kun olimme lähdössä pois aitauksesta, Lupiini ja Lehmus näyttivät siltä, että ne haluaisivat tulla mukaan, sillä ne seisoivat ihan oven vieressä.

Anna

Laura Walden, 12 v.
Minä olen tässä pohtinut, että mikä eläin olisin, ja päädyin siihen tulokseen, että olisin kani, koska kanit ovat rauhallisia, kilttejä, mukavia ja viisaita.

Yhteistä harrastuksissa on, että kanit tykkää agilitysta ja minä sirkuskoulusta. Ne ovat loppujen lopuksi aika samanlaisia harrastuksia. No, on niissä kyllä paljon erojakin, mutta kuitenkin.

Eroja meissä kyllä on paljon, esimerkiksi kanit eivät tee lähes muuta kuin syövät ja nukkuvat toisin kuin minä, koska minun mielestäni on mukavaa tehdä jotain muutakin. Hilu, joka näkyy kuvassa, on aika ujo kyllä toisin kuin minä. Tämän takia olisin kani.

Laura

Nicole Sundell 11 v.
Olisin Lehmus-kili, koska Lehmus on leikkisä ja hauska, kuten minä. Lehmus on myös söpö ja ihana. Lehmuksen turkki on pehmeä, minun hiukseni ovat myös aika pehmeät…

Minua ja Lehmusta yhdistää syöminen! Me molemmat rakastamme syömistä. Syömisen lisäksi rakastan uimista ja uskon, että Lehmuskaan ei vastustaisi pientä pulahdusta kylmään veteen kuumana kesäpäivänä.

Lehmuksella on pienet sarvet, mutta minulla ei niitä valitettavasti ole. Mutta nyt Lehmus on laitumella ja minä täällä Fallkullan kesätoimituksessa.

Nicole

Kasperi Halttunen, 9 v.
Olisin possu, koska en tykkää käydä suihkussa ja lempivärini on pinkki. Ja possut tykkäävät kakusta ihan niin kuin minäkin, ja tykkään olla ryhmässä niin kuin possukin. Ja possut tykkäävät jalkapallosta ihan niin kuin minäkin.

Ja possut tykkäävät mennä mutakylpyyn kuumana päiväna ja minäkin tykkään mennä uimaan kuumana päivänä. Ja possut  syövät paljon ihan niin kuin minäkin. Ja possut tykkäävät kaivaa kuoppia ihan niin kuin minäkin.

Ja possuilla on hyvä kuulo niin kuin minullakin. Ja possuilla on hyvä hajuaisti niin kuin minullakin. Ja possuilla on rauhallinen luonne niin kuin minullakin. Ja possut ovat yleensä iloisia niin kuin minäkin.

Kasperi

Jenna Jantunen, 9 v.
Tykkään ratamonlehdistä ja voikukanlehdistä, ja tykkään että minua silitetään. Jos olisin eläin, olisin vuohi. He ovat ihania eläimiä ja kilttejä. Meissä on yhteistä se, että syömme ja olemme kilttejä toisillemme. Minä olen kiltti ja aika riehakas ja muutenkin hyvä ihminen kaikin puolin niin kuin kilit ja vuohet.

Siksi minä olisin vuohi, koska he ovat ihania ja kilttejä, jos niille on kiltti. Ne ovat ihania.

Jenna

Amanda Salhi, 11 v.
Puput ovat pehmetä ja kilttejä (jotkut puput). Ne osaavat pomppia, niillä on vahvat hampaat ja ne ovat taitavia ja söpöjä.

Minulla on lyhyemmät hampaat kuin pupulla. Minulla ei ole koko iho täynnä karvaa kuin pupulla. Minulla on lyhyemmät korvat kuin pupulla, ei viiksiä kuten pupulla, ei tassuja vaan kädet ja jalat eikä häntää kuin pupulla. Olen iloinen ja kova nukkumaan.

Ihmisellä ja pupulla on molemmilla silmät. Puput ja ihmiset tarvitsevat unta ja osaavat liikkua.

Amanda

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *