TET-viikko Fallkullassa 5.-9.5.

Kun syksyllä koulusta tuli tieto, että oli aika alkaa etsiä TET-paikkaa kevättä varten, tiesin heti minne menen. Fallkullan toiminnassa olen ollut ahkerasti mukana jo lähes kolme vuotta, joten halusin päästä viettämään aikaa ja oppimaan lisää tästä kotieläintilasta.

Parin sähköpostin jälkeen TET-paikka oli minun. Vaikka olenkin käynyt Fallkullassa pitkään ja tunnen paikan ja eläimet hyvin, minua jännitti. Nyt oli astuttava Fallkullan ovista sisään työntekijänä eikä harrastelijana.

TET-harjoittelussa vietin viikon, joka oli loppujen lopuksi melko lyhyt aika, sen verran nopeasti päivät aina hurahtivat eläinten kanssa viettäen. Herätys oli aikaisin, mutta ajatus eläimistä auttoi minut kerta toisensa jälkeen sängystä ylös. Kahden maissa pitikin sitten jo lähteä.

Työtehtäviksi minulle kirjoitettiin “navettatyöt ja eläintenhoito“. Nuo kolme sanaa sisälsivät kuitenkin melkoisesti työtä. Aamulla eläimet oli ruokittava, vuohet lypsettävä ja eläimet vietävä ulos. Sitten yleensä siivottiin karsinat, joka oli rankin homma. Ei alkuviikosta, mutta loppuviikosta talikon liike alkoi jo hidastua.

Pelkkää siivoamista ja vuohen lypsämistä ei viikko ollut, vaan pääsin myös puuhailemaan eläinten kanssa ihan seurustelumielessä. Hevonen on lempieläimeni, joten onnekseni pääsin joka päivä kosketuksiin niiden kanssa. Fallkullassa on kevään aikana syntynyt pieniä (ADHD…) eläinlapsia, joten navetassakin vilinä oli kova.

Ennen kuin huomasinkaan, kauan odotettu TET-viikko oli ohi. Jos minulta kysyttäisiin, voisin olla täällä vielä vaikka kuukauden. Onneksi olen vasta 8. luokalla, joten minulla on vielä muutama vuosi aikaa olla mukana Fallkullan toiminnassa. TET-viikolla opin paljon uutta navetan arjesta ja pääsin tekemään asioita, joita tavallisissa työnjaoissa ei pääse tekemään.

Työkaveritkin olivat mukavia, kokemus ainutlaatuinen… Vaikkei säät oikein suosineet, viikko oli aivan ihana, kiitos kaikille jotka mahdollistivat sen!

 

 

              

– Erica