Päiväni sunnuntai-apparina

Moi.

Olin tänään Fallkullassa sunnuntai-apparina, joka tarkoittaa siis että autan ohjaajia  navetta- ja tallitöissä. Vain työkopan täyttäneet, diplomikokeen tehneet nuoret pääsevät siis sunnuntaisin apulaisiksi.

Sunnuntai-apparin päivä alkaa klo. 8.00 ja päättyy viimeistään n. 15.30. Sunnuntaisin täytyy hoitaa eläimet aamulla sekä iltapäivällä, putsata karsinat ja tallit sekä muutakin pientä hommaa. Yleensä keskellä päivää aikaa jää myös seurustelulle. Kun on ollut kolme kertaa apulaisena, saa palkkioksi puolituntisen palkkioratsastuksen jollakin Fallkullan hevosista. Kerron nyt hieman omasta päivästäni apparina.

 

Päiväni Fallkullassa alkoi siis klo. 8.00 aamunavetalla. Ensimmäisenä ruokin lehmät, jotka odottivat jo kovasti ruokiaan. Seuraavana annoin ruoan parille vuohelle ja kaneille heitin aamuleivät.

Aamunavetan jälkeen ryhdyin siivoamaan sikakarsinaa sikojen vielä aamuruokiaan syödessä. Karsinan siivous oli helppoa ja olin nopeasti valmis. Kärräsin likaiset oljet lantalavalle, pesin kottikärryt ja työvälineet, kuivitin sikakarsinan ja putsasin vesikupit.

Kun navetta oli siisti, lähdimme viemään hevosia ulos. Sen jälkeen oli “aamukahvitauon” paikka. Istuskeltuamme hetken keittiössä, lähdin siivoamaan ponitallia. Siivosin sitä noin puolisen tuntia kunnes olin valmis ja lähdin navettaan. Siitä suoraan meninkin hakemaan Qina-ponia sisälle, sillä menin sillä palkkioratsastukseni.

Qinalla ratsastettuani tulin syömään ruokani. Sitten lähdinkin kuvailemaan kilejä.

Nyt mun onkin aika lähteä iltanavettaan, eli ottamaan eläimiä sisälle ja ruokkimaan niitä. Olen jo vähän myöhässä!

 

Tässä näätte mun ottamia kuvia muutaman:

010

Pienet kilit tykkäävät syödä kaikkea mitä eteen sattuu.

Pienet kilit tykkäävät syödä kaikkea mitä eteen sattuu.

Vaikka kilit ovatkin syntyneet, odotamme innolla myös karitsoiden syntymistä! Lampaiden pitäisi poikia pian.

Vaikka kilit ovatkin syntyneet, odotamme innolla myös karitsoiden syntymistä! Lampaiden pitäisi poikia pian.

Yllikki

Yllikki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anelma

Anelma katselee kiliensä puuhia

 

 

 

 

 

 

 

022

 

 

 

 

 

 

025

 

 

 

 

 

 

– Veera