Popelaiset Kannistossa

Perjantai 19.4

Perjantaina koitti kauan odotettu lähtö Kanniston kotieläintilalle Alastaroon. Onnistuneesti kokoonnuimme Helsingin päärautatieasemalle ”siihen johon kiskot loppuvat”josta suuntasimme Kamppiin linja-autolle. Toisille tämä oli ensimmäinen matka pitkänmatkan linja-autossa, jossa riittikin tunnelmaa perille asti. Perillä odotti ilta-pala jonka jälkeen majoituimme. Illalla teimme vielä esittelyvideon, kenestäpä muusta kuin itsestämme Popelaisina. Illan päätti aivan liian vaikeat leikit, vieläkään en tajua mitä piti sanoa. Maarit.

Lauantai 20.4

Tänään, lauantaina, täällä Kannistossa on todella kivaa. Kaikki Popelaiset, paitsi Maarit ja Henna, ratsastivat tänään ainakin yhden tunnin. Melkein kaikki ponit olivat kivoja ja parhaita! KANNISTOSSA ON KIVAA! J Veera

Täällä on kivaa kaikki ratsastivat minä menin  vimpulia kentällä sillä oli tosi kova laukka ja täällä on kaneja jotain yli 30 ja aaseja ylämaankarjaa poroja hanhia ankkoja  ylämaankarjaa hevosia poneja lehmiä vuohia laamoja alpakoitta    koiria ja kissojakin talutin suomenhevosta J sain laittaa viiriäisille ruokaa ja puruja ne on sisällä kaninhäkissä talossa ponit olivat tosi söpöjä aamupala oli hyvää ja välipala ja lounas yhdeksi lammas johduttiin lopettamaan ja fallkullasta lopetin elvira vuohi joka on vielä surulista kuula se täällä kannistossa tällä on kaneja ulkona ja lehmä joka muistuta ailakkia tällä on shirinhevonen joka on tosi iso ja sen nimi on putte  täälä aasit saa olla melkein vapana isolla aidatulla tarhassa ja olen ottanut paljon kuvia eläimistä kamerani on kadoksissa toivon että se löytyy jostain olimme saunomassa ja menimme uimaan jää kylmän vetten tipuin sinne kuin olin kastautumassa jalkani lipesi muta aasit tulee yöllä sisällä talissa ja täällä on navetta jossa on sonneja kaneja kyyhkysiä kaksi kania on lintujen kanssa samassa häkissä ehkä vähän aamulla, pakkaillaan ja hyvästellään kannisto Aisha

 

 

Tänään kannistossa ratsastimme. Minä menin Ruusu nimisellä suomenhevosella, joka juoksutettiin ennen selkään menoa liian virran takia. Juoksuttaessa  Ruusu vetikin komia pukkeja. Juoksutuksen jälkeen menin selkään.  Pukkeja tuli, vaikka Ruusu oli juoksutettukin. Olen sitä mieltä, että Ruusu on ehdottomasti kivoin suokki, jolla olen ratsastanut. Sissi

Voi hyvänen aika miten suloisia voivat olla kanin poikaset! Ihanan värisiä ja niin rohkeita. Uusi tuttavuus oli itselleni aasi, siis se eläin jolle joku on laittanut tohvelit korvien kohdalle. Justus ja Lilli säteilivät tuota rauhallisuutta ja tuumailua, kyllä tässä vähemmälläkin ehditään, jota myös kaupungin duunaritkin harrastavat. Päivän aikana on pitänyt käydä syömässä aika monta kertaa ja nyt illalla ramasee. Ilmat on kohdallaan, aurinko paistanut, tosin on käynyt tuuli joka on ilmaa viilentänyt. Uutisissa on näytetty tulvivia jokia, Loimijokikin on kuulemma aika täynnä. Sauna alkaa kutsua seuraavaksi. Maarit.

No nyt on saunottu ja lähes kaikki kävivät myös kylmäaltaassa kastautumassa. Iltapalaa oli myös tarjolla joten nyt tyytyväisinä löhöillään ja lueskellaan. Yhdessä huoneessa on menossa perinteinen totuus vai tehtävä kisailu. Mukavaa on ollut ja aika mennyt hurjan nopeasti, huomenna on taas tiedossa bussimatka kotiin. Henna.

Ruoka on hyvää, ja täällä saa kulutettua paljon energiaa, joten uni maittaa. Talutimme Osku-alpakkaa, ja Muro-poroa lammen ympäri muutaman popelaisen kanssa. Aamupäivällä ennen ratsastusta teimme myös töitä; Ruokimme ainakin puput, linnut, lehmät, vuohet ja lampaat, lypsimme vuohen, lakaisimme, vaihdoimme kanien vesipullot ja siivosimme karsinoita. Tuuli.

Tänään on ollut todella kiva päivä ! Aamupalan jälkeen ruokittiin eläimiä. Ja jaettiin päivän ratsastusvuorot. Ryhmiä oli kolme, olin ensimmäisessä Sissin, Hilma, Eveliinan ja Jauhon kanssa 😉 Meille laitettiin haastavia hevosia. Menin Vikellä, niin kuin olinkin halunnut. 🙂 Olin mennyt Vikellä kerran aikaisemmin, jotain yli puoli vuotta sitten. Se oli kyllä tänäänkin aika samanlainen kuin viimeksi paitsi, että Vikke meni lopussa tosi hyvin !! :)) Sitten, kun oltiin tunti ratsastettu niin mentiin syömään ja sen jälkeen kaksi seuraavaa ryhmää meni ratsastamaan. Sillä välin siivosin tallia. Ja kuvasin myös ratsastajia 😉 Sitten olikin välipala, siellä oli jokaiselle pieni pala porkkanakakkua ja pullaa pikkaisen. Sen jälkeen siivottiin vähän huoneita, koska elämme muka kuin possut.  Sen jälkeen meillä taisikin olla ihan vapaata ! Silloin hypimme esteitä, harjattiin aaseja ja kaikkea muuta. Ja taas oli ruoka ! Sen jälkeen oli pieni ruokalepo ja sitten saunomaan/uimaan.. Iltapalakin oli vielä saunomisen jälkeen. Huomenna sitten ratsastetaan ehkä vähän aamulla, pakkaillaan ja hyvästellään Kannisto ! – Oona

 

Me tultiin tänne Kannistoon eilen illalla ja heti lähdettiin katsomaan eläimiä  ja iltapalalle. Tänään aamulla me lähdettiin ulos jo enne kahdeksaa ja ennen aamupalaa. Sitten me mentiin Mirjan kanssa ruokkimaan eläimiä ja minä ruokin lehmiä, lampaita ja kissat. Sitten menin ratsastamaan Aijalla ja se oli tosi kiva. Se oli jo puolieläkkeellä. Kaikki Kanniston työntekijät sano, että siinä voi silti olla virtaa, mutta se oli rauhallinen. Silti se jaksoi kaiken tosi hyvin:) Mua harmitti, että Alli oli lähtenyt täältä, kun sillä’ olisin halunnut mennä, kun kesällä rakastuin siihen. Iltapäivällä yksi lammas jouduttiin lopettamaan, kun sen kohtu tuli ulos, eikä sen pitänyt poikia. Tauno vei sen sitten heti lopetettavaksi:( Mutta kun muut ratsasti, niin me siivottiin Oonan, Even, Sissin ja ohjaajien kanssa tallia. Minä siivosin Lissun karsinan. Sen jälkeen me mentiin ohjasajamaan Samulla Oonan ja Even kanssa. Mentiin aika pitkään pellon reunaa. Sitten oli jonkin aikaa vapaata ja käytiin syömässä. Taas sen jälkeen oli vapaata ja oltiin vähän aikaa, tai siis aika pitkään kanien ja kissojen kanssa. Sitten mentiin saunaan ja sen jälkeen Maarit kertoi, että  Fallkullan Elviira vuohi oli lopetettu. Kaikki järkytty, mutta ei niin pahasti. Sitten mentiin iltapalalle ja tultiin tänne ylös loppu illaksi.

-Hilma

Sunnuntai 21.4.

Lähtö alkaa olla itkua vaille valmis, sanottiin meillä päin. Itku yleensä tulee kun pitää pois lähteä vaikka justiinsa opittiin olemaan. Tänään aamusta jälleen hoidettiin eläimiä, vuohet ja kanit taisivat meidät jo tutuiksi katsella. Sitten taas ratsastamaan, osa kiersi ankkalampea ja osa oli kentällä. Tämä on se vuodenaika jolloin eläinten tarhat ja ratsastuskentät ovat rospuuton vallassa, niinpä kura roiskui kentällä, mutta se ei nautintoa pilannut. Hevosten kanssa meitä on auttanut Aura joka kuuluu talon kalustoon, Auran ohjauksessa nuoret oppivat uusia juttuja ratsastuksesta. Hänellä oli myös mukana kaksi mudi rotuista koiraa, tosi mukavia touhuajia. Kurkia on ollut muuttomatkalla, korpit esittävät taitolento näytöksiä, mutta västäräkkiä olisin ollut vailla. Eipä ole leivokaan silmiini osunut.

Mukaan lähtee rasiallinen viiriäisenmunia, toivottavasti Fallkullasta löytyy hautamaviettinen kana joka saisi munista kuoriutumaan viiriäisenpoikasia. Viiriäisten hautoma-aika on 16 vuorokautta. Kuinka pieniä voikaan olla viiriäisen poikaset? Maarit.