Pe-kerho 25.1.12

Kerhot ovat tarkoitettu 9-11 vuotiaille nuorille, jotka haluavat olla eläinten  kanssa. Näitä kerhoja järjestetään maanantaisin sekä perjantaisin ja ohjaajina toimivat koulutetut vertaisohjaajat.

Navetan aulassa on iloinen puheensorina kun kerholaisia saapuu paikalle. Innokkaana nuoret odottavat iltapäivän ohjelmaa. Tänään ovat kaikki ohjaajat paikalla ja Veera, Donia ja Karoliina valmistautuvat alotukseen. Veera aloittaa kertomalla mitä tänään tehdään. Vuorossa olisi iltanavetta ja seurustelua eläimien kanssa. Veera jakaa tuttuun tapaan ruokittavat eläimet ja nuoret lähtevät innoissaan puuhiin.

Rehuvarastossa käy tohina kun nuoret laittavat eläinten ruokia. Veera saapuu paikalle katsomaan kuinka heillä sujuu. -Mellarehu on loppu. Laittakaa sen tilalle kauraa tai seoslitistettä. Veera opastaa. -Tuolla kaurojen joukossa oli mato, mut me otettiin se pois. sanoo Hilma hämillään. -Mikä näistä on ohralitiste? kysyy Suvi K Veeralta. Veera opastaa nuoria ja auttaa heitä. -Hilma sä oot ollu ahkera! Voisiks sä antaa myös alokkaalle ruoan? Veera kysyy.

Ruoat alkaa olla jo jaettu ja heinien jako alkaa. Pari reipasta tyttöä suostuu tekemään sen. -1 siivu heinää vuohille ja 4 siivua heinää lehmille. Veera opastaa. Muut joilla ei ole tekemistä voivat kuivittaa karsinat, hän jatkaa. -Ohjaajat ovat siivonneet huonosti. Täällä on jonkin verran likaisia olkia, kuuluu tytön ääni yövilkan karsinasta. -Ei se vaarallista ole, sanoo Veera jonka sanaan muutkin ohjaajat yhtyy.

-Sit luudat käteen, ääni kuuluu ohjaaja Donialle, joka neuvoo kerholaisia. Suhina kuulu kun kaikki kerholaiset laikaisevat ahkerasti käytäviä. Kerholaisia on kuitenkin paljon paikalla eikä luutia riitä, joten yksi kerholaisista ottaa rikkalapion ja harjan ja alkaa harjata navetan aulaa. -Hyvä Saara! sä olet tosii…Karoliina aloittaa ja Donia jatkaa -Ahkera!  -Meillä pitäis olla joku vihko mihin kirjottaa kerholaisten ahkeruus.. Veera miettii ja juttelee aiheesta muiden ohjaajien kanssa.                                                                                                                                                                                        -Nums, Nams, LipLap, nyt eläimet syövät tyytyväisinä karsinoissaan ruokia.

-Anelma, Anna jalka! ohjaaja Veera opettaa Anelma vuohta herkkupalojen kera. Seurustelu on alkanut ja vuohet Apila, Anelma, Emmi ja Elviira ovat navetan aulassa. Kerholaiset opettavat niille temppuja ja osat ovat kanoissa ja toisen kaneja rapsuttelemassa.

Karsinoissa kierrellen kuulee erilaisia kommentteja kerholaisilta. -Onks toi Donia-kana? Kysyy yksi tytöistä kanojen kanssa seurustellessa toisilta. Kanojen ystävä Veera V. selittää Karoliina-ohjaajalle -Mulla oli eilen kaksi kanaa kainaloissa, joten en mä pelkää pitää tätä Kalle-kukkoa sylissäni. Kanien karsinassa Iina yrittää ystäviensä kanssa houkutella Söpöä lähemmäksi heitä.

-Aletaan lopettelemaan! Sanoo Karoliina ja jatkaa -Voisko joku siivota nää vuohen papanat? Niin voidaan lähteä hakemaan lehmiä sisälle. Ahkeria aina löytyy ja pian lehmät jo juoksivat nälkäisinään omiin karsinoihin. Paitsi Yövilkka meni Violan karsinaan ja näin ollen sen vasikka Iisoppi. Ongelma oli kuitenkin nopeasti ratkaistu ja kaikki lehmät pääsivät turvallisesti omiin karsinoihinsa.

Tekijä: Karoliina