Islannin matka

3. Päivä

Perjantaina 24.6 herättiin taas tuttuun tapaan aamupalalle. Aamupalan jälkeen esittelimme Fallkullaa sekä Suomea. Islantilaiset taas puolestaan esittelivät Islantia ja Fludirin nuorisotoimintaa. Lounaana oli ainakin meidän mielestä pahaa, todella suolaista suolaturskaa, perunoita voikastikkeella. Aterian jälkeen ohjelmassa oli aarteenmetsästystä jonka voittivat Viivin ja Julian joukkueet tasapelillä. Vapaa-aika kului meidän osalta uimiseen ja kaupassa käyntiin.  Illalla kiipesimme Midfell-vuorelle juhlimaan juhannusta. Matkan pituus oli n. 10 km yhteensä. Vuorella paistoimme makkaraa ja rohkeimmat uskaltautuivat uimaan. Vuorelta oli todella hienot näkymät. Kävelimme alas vuorelta jyrkkää vuorenrinnettä. Retki oli hauska !

4. Päivä

Launtai sujui suurilta osin ryhmätöiden merkeissä. Aamupäivällä meidät jaettiin kahteen ryhmään joista toinen mietti eläinten suojelua ja toinen luonnonsuojelua. Iltapäivällä vaihdettiin toistepäin. Illalla suuntasimme askeleemme kohti lehmäfarmia. Tilalla oli vasikoita, hiehoja, sonneja sekä kanoja. Kaikki halukkaat pääsivät maistamaan lehmänmaitoa. Vasikat tahtoivat imeä sormia ja se tuntuikin hauskalta. Tilalla oli myös hauska pikkutyttö joka oli kouluttanut Caramel-nimistä vasikkaa talutukseen. Tosin tytön koulutusmetodit taisivat olla hieman väärät. Me pääsimme myös kokeilemaan vasikan taluttamista. Meidän onneksemme saimme autokyydin takaisin koululle sillä ulkona satoi ja kävelymatka olisi ollut n. 3 km.

Viivi, Julia, Veera ja Katri J.