Kolmas päivä toden sanoo

1. päivä

Kaikki löysivät lentokentälle, siitä se kaikki alkoi! Kun tullista oltiin päästy läpi, ostimme kaikki taxfree kaupat tyhjiksi eli rahaa paloi aikalailla. Pääsimme lentokoneeseen ajoissa, emme siis myöhästyneet 😀 Koneessa oli todella kuuma. Mutta leffat pelastivat koko matkan! Lento kesti melkein kolme ja puoli tuntia ja ilmakuopilta säästyttiin, lentokammoisten onneksi.

Maahan päästyämme nousimme pikkuiseen ja pitkulaiseen bussiin minkä kyydissä pääsimme Fluðiriin. Matkalla ei kuitenkaan kommelluksilta vältytty, koska Heidi sai Fairy-pesun. Tai ainakin joku Fairyn tapainen astianpesuaine toimi saippuana. Ja kuski hieman lemusi, mitä ei helpottanut huono ilmanvaihto. Maisemista ei kuitenkaan ollut valittamista.

Perillä meitä oli vastassa koko konkkaronkka islantilaisia, eli nuoret ja ohjaajat. Ja tietenkin ruoka. Söimme kaikki hyvin ja hyvällä ruokahalulla islantilaisryhmän tekemiä pizzoja. Järkytykseksemme emme kuitenkaan saaneet iltapalaa, mistä syystä muutama ryhmäläisemme, joita emme nimeltä mainitse, saivat pienen kohtauksen asian suhteen. Onneksi lähikauppa on kuitenkin iltakymmeneen auki ja pienokaisemme saivat vatsansa täyteen… karkkia. Ja sipsiä. Ja limua. Ja sen sellaista.

Ilta venyikin osaltamme pitkälle aamuyöhön, mutta kyllä se unikin sieltä lopulta tuli.

2. päivä

Aamu alkoi nälkäisten ystäviemme onneksi hyvällä aamupalalla. Aamu hetki aamupalan jälkeen meni sääntöjä laatiessa ja toisiin tutustuessa mm. leikkien avulla. Aamupäivä menikin leppoisissa merkeissä vaikka ‘puffinin’ eli suuren lunni-pehmolelun kidnappausta selviteltiinkin hieman.

Lopulta oli lounaan aika, spagettia ja jauhelihamössöä. Ruoka meni alas nopeasti ja vuoan pohja kimmelteli hopeisena. Ruoan jälkeen oli puolitoista tuntia aikaa valmistautua henkisesti ja varustautua issikkaretkeä varten. Lievää masennusta kuitenkin tuotti yhdelle jos toiselle se, että näytimme aloittelijoilta verkkareissamme ja sadehousuissamme islantilaisten kulkiessa ratsastusvarusteet päällä.

Tällä kertaa saimme suuremman bussin ja eri kuskin. Matka meni mm. hiuksia laittaessa ja jutellessa. Tallilla hoidettiin ensin käytännön järjestelyt minkä jälkeen meille näytettiin kädestä pitäen kuinka hevosen selkään noustaan… Joo, siis olemme ratsastaneet ennenkin.

Reissu itsessään kesti noin 2 tuntia. Koko matkan saimme kestää pompottavaa passia, siedettävää käyntiä ja joitain harvoja onnisti ja he saivat kokea tasaisen töltin huumaa. Laukka ei kuulunut vetäjien suunnitelmiin, mutta kyllä me suomalaiset siellä laukattiin! 😀

Issikkaretken jälkeen kävimme katsomassa geysiret ja gullfossin. Aino sai hienon purkausvideon. Niin siis geysiristä.

Ilta meni väsyneellä meiningillä eteenpäin. Puoleenyöhön asti pelit kulutettiin loppuun ja suoristusrauta sihisi jo tuskissaan tukkapehkon setvimisen jälkeen, uhreina Sonja, Aino, Katri S., Annina, Ertla, Julia, Veera, Viivi ja Katri J.. Nukkumaan päästiinkin  lopulta, muutaman patistelun jälkeen.

– Katri S., Sonja