KV-ryhmä

Flúðir-kylä Islannissa

Fallkullan Kv-ryhmä on perustettu syksyllä 2009. KV-ryhmä tarkoittaa Kansainvälistä Vaihtoryhmää. Ryhmään kuuluu kaksitoista nuorta ja kaksi ohjaajaa. Matkakohteenamme on Islanti. Siellä meitä on vastassa kuusitoista nuorta ja kaksi ohjaajaa. Lähdemme 22. kesäkuuta ja palaamme Suomeen 1. heinäkuuta.

Olemme keränneet rahaa vaihtoryhmälle pitämällä kahvilaa ja myymällä makkaraa Fallkullan eri tapahtumissa. Olemme myös tehneet kännykkäkoruja, joita olemme myyneet kahvilan yhteydessä. Meidän on pitänyt kerätä 30% lentolippurahoista, loppurahoja ja muita kuluja varten lähetimme hakemuksen EU:n Youth in Action-ohjelmaan. Maaliskuun lopulla saimme myöntävän vastauksen. Hakemus oli 17-sivuinen.

Lähdemme Islantiin, Flúðiriin. Se on pieni kaupunki sisämaassa noin 100 km Reykjavikista. Olemme siellä kahdeksan päivää plus kaksi päivää olemme varanneet matkoihin. Sinä aikana käsittelemme tehotuotantoa, eläinten oikeuksia, Suomea ja Islantia. Käymme myös vierailemassa mm. lehmäfarmilla, hevostallilla ja museossa. Yövymme koulussa ja vietämme vapaa-aikamme sen lähettyvillä.